Några gratis indiespel som säkert är bättre än WoW

Jag pratade just med Karin och fick veta att hon laddar ner gratisversionen av World of Warcraft. Varför gör man det när det finns hur många fantastiska spel som helst som är helt gratis?!?

Disclaimer: Jag har aldrig spelat WoW och kommer nog aldrig att orka göra det heller, eftersom alla andra MMOs jag provat har budskapet "En dag kan du bli jättecool! Men nu är du jättetöntig! För att bli jättecool måste du betala en massa pengar! Om du betalar ännu mer pengar så går det snabbare!" Dessutom använder de sig av smutsiga speldesignsknep av samma typ som man har i djurförsök: Om råttan trycker på knappen så ramlar en bit ost ut, och om spelaren hugger på orken så ramlar XP ut. Följden blir att råttan trycker på knappen om och om igen, spelaren hugger på orken om och om igen, forskarna får sina resultat, och WoW tjänar massor av pengar.

Nog om det, dags för några awesome spel:

Ace of Spades

http://www.ace-spades.com/

Ace of Spades är ett förstapersonsskjutarspel som spelas online. Det som gör det unikt är att världen är uppbyggd av kuber som man kan förstöra eller bygga med. Det är ungefär som att bygga med Lego, och när en karta har spelats ett tag så är den full av halvtrasiga byggnader, kratrar i marken efter granater och tunnlar kors och tvärs. Skjutardelen av spelet är bra och väldigt realistisk: man är tvungen att använda gevärets sikte för att ha en chans att träffa något, skotten är ordentligt dödliga, och man har begränsad ammunition.

Det finns en viss tjusning i att slåss mot riktiga människor istället för mot datorn. När man skjuter nån i Ace of Spades så vet man att det är en riktig person som sitter och gör sitt allra bästa... och man har just ägt henom. lololol

Grafiken är förstås inte särskilt imponerande (men vem bryr sig?) och det finns ingen musik. Jag rekommenderar därför att man har spelar nånting bra från datorn eller Youtube. Låtar som passar särskilt bra är Born This Way (Lady Gaga), Dragonstea Din Tei (Haiducii) och Klendathu Drop (Starship Troopers).

Daniel Remar

http://www.remar.se/daniel/games.php

Daniel Remar är inget spel utan en spelutvecklare, och en av de bästa. På hans sida finns massor av fantastiska spel som han har gjort.

Min favorit är Iji, ett plattform-RPG med den kanske bästa och mest mogna storyn jag sett i ett spel. Det är en dekonstruktion av det klassiska "utomjordingar invaderar jorden och bara du kan stoppa dem"-scenariot som varit i stort sett oförändrat ända sen Space Invaders. Iji har kallats "beviset för att det går att göra bra spel med Game Maker".

Ett par andra väldigt bra spel är Garden Gnome Carnage och dess uppföljare Hyper Princess Pitch. Det är två väldigt olika spel, men båda går ut på att bekämpa jultomtens onda planer på att sprida lycka och glädje över hela världen med sina presenter. I det första spelet så försvarar Garden Gnome ett hus från tusentals tomtenissar som försöker leverera presenter, och i det andra spelet slår Hyper Princess Pitch tillbaka genom att invadera jultomtens verkstad.

Slaves to Armok: God of Blood: Chapter II: Dwarf Fortress

http://www.bay12games.com/dwarves/

Sist men absolut inte minst... Dwarf Fortress. Ett spel som siktar på att bli en komplett fantasyvärldssimulator. För närvarande är inte ens en tredjedel av alla planerade features inprogrammerade, men det är ändå ett av de populäraste och mest inflytelserika indiespelen.

Det finns två sätt att spela Dwarf Fortress: Fortress Mode och Adventure Mode. I Fortress Mode gräver man ut en dvärgborg, handlar med andra dvärgar, alver och människor, och försvarar borgen mot vättar, kobolder och ännu värre saker. I Adventure Mode spelar man en ensam äventyrare som får uppdrag att döda olika brottslingar och monster, och kan rekrytera fler och fler krigare åt sig allteftersom man blir känd som en hjälte. Fortress Mode är det mest välutvecklade hittills, men nästa uppdatering kommer att innehålla bättre städer, kloaker, mumiegravar, nekromantikertorn och andra godsaker för äventyrare.

Dwarf Fortress är fullt av detaljer, överallt. Du har inte bara ett svärd, du har ett långsvärd av stål som är täckt av vätteblod.

Man kan göra i princip vad som helst i Dwarf Fortress. Folk har byggt luftskepp, fungerande datorer, undervattensstäder... Mitt eget projekt för närvarande är Anrizrimtar - Castle in the Sky.

Det finns en otrolig storypotential i Dwarf Fortress, bara man har lite fantasi. Om du fortfarande inte är övertygad om att Dwarf Fortress är det bästa spelet någonsin... läs Boatmurdered.

---

Så, där har vi en massa otroliga indiespel, och allihop är gratis. Och säkert bättre än WoW.

RSS 2.0