Det Treenade Folket

Inspirerat av en bloggpost på Monster Manual Sewn From Pants.
 

Det Treenade Folket ser ut som vilka människobarn som helst när de föds. Men när barnen känner sig mogna för vuxenlivet samlas de i grupper om tre och klättrar upp på varandras axlar. I detta ögonblick slutar de vara tre barn och blir en vuxen; en människa bestående av tre kroppar.

 

Den översta kroppen har armarna fria och kan vrida på huvudet. Dess uppgifter är att se vad som pågår runtomkring människan och att sköta sådant som kräver händer.

 

Den mellersta kroppen har varken armar eller ben fria. Dess uppgift är att tänka och bestämma vad människan ska göra. I början kommunicerar den med de andra kropparna genom att tala, men snart så ersätts talet av ett subtilt system av lätta tryckningar och stötar. Varje människa har sitt eget beröringsspråk.

 

Den nedersta kroppen har benen fria. Dess uppgifter är att förflytta människan och att förälska sig i andra nederkroppar. Den bestämmer vilka partners människan ska ha, men måste tänka på att partnerns över- och mellankropp ska matcha preferenserna hos resten av människan.

 

De tre kropparna sitter på varandras axlar så länger de lever. Vid en naturlig död dör alla tre kropparna i samma ögonblick. Våld, olyckor och sjukdom kan göra att en eller två av kropparna dör innan de andra. Återstoden av människan får framleva sitt liv som funktionshindrad - armlös, mentalt handikappad eller invalid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0